Cum reuseste un joc mobile sa ajute NASA

Jul 6, 2015 Autor:     0 comentarii    Categoria: Uncategorized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conceptul de gamification este încă la început în advertising, dar promite foarte multe.

Gamification înseamnă, așa cum sugerează și numele, transformarea unui concept într-un joc. Într-un concept de advertising gamificat, consumatorii devin jucători și pot să interacționeze, să învețe și să se distreze prin intermediul brandului. Altfel spus, consumatorii se joacă cu brandul.

Transformarea experiențelor de brand în jocuri pare să fie viitorul industriei cu cât mai mult accent se pune pe relația dintre brand și oameni, iar tot mai multe agenții experimentează cu acest concept.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum arată, totuși, un concept  “gamificat”? Care este rolul lui?

Verizon, împreună cu NASA și cu agenția americană mcgarrybowen, a reușit să creeze Apophis 2029, un joc care ajută la identificarea asteroizilor periculoși. La bază, Apophis 2029 este doar un joc de tip “match three”, similar cu Candy Crush Saga, dar după fiecare nivel există o secțiune care ajută în mod direct NASA.

La baza conceptului stă insightul că oamenii sunt obiectiv mai buni la recunoașterea tiparelor decât calculatoarele. Astfel, la sfârșitul fiecărui nivel, jucătorul trebuie să analizeze traiectoria unui asteroid adevărat și să aleagă tipologia de traiectorie cu care crede că seamănă cel mai mult.

NASA primește date privind alegerile jucătorilor și poate lua o decizie pe baza lor: să clasifice asteroidul ca fiind periculos sau nu.

Suntem surprinși că un simplu joc poate să fie atât de util și suntem nerăbdatori să vedem ce inovații mai apar în gamification. Din păcate, mai trebuie să așteptăm până în toamnă până să jucăm Apophis 2029. Voi de la ce brand ați vrea să vedeți un joc în viitorul apropiat?

Tu ce zici de asta? Lasa un comentariu

XHTML: Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

descopera

  • Experienta Pastel

Cautare