Esti conducătorul echipei tale favorite de fotbal

Nov 4, 2011 Autor:     0 comentarii    Categoria: Campanii Marketing Experiential

Nu chiar Steaua sau Dinamo.. si nici tocmai la noi in tara… inca. In Mexic, echipa de fotbal Murcielagos  nu deține nici antrenor, nici manager, ea este condusă în totalitate de către fanii săi. “Trebuie sa fie un haos total”, probabil iti spui. Asa am fi crezut si noi pana cand ne-am lamurit ca Murcielagos chiar are succes cu formula asta.

Echipa face parte din divizia B si de fiecare data cand trebuie sa ia o decizie importanta, fanii pot sa posteze parerile pro sau contra pe site-ul oficial al echipei. Mai mult, cei fara conexiune la internet, pot sa se exprime si via SMS. Deci iata ca implicarea emotionala in ceea ce priveste echipa preferata nu mai cunoaste limite. Basca, fanii pot si sa dea prime jucatorilor. Nu, evident ca nu din buzunarul lor, ci din al clubului.

Iata o experienta de ”brand” cu totul iesita din comun, care, ar fi cu siguranta ravnita de mai toti microbistii romani.

Acum, noi stam si ne intrebam, la cum e romanul si la cati fani pot sa dea prime, in cate zile ar da faliment echipa? Si dintr-un anume punct de vedere, ar putea fi chiar o “afacere” profitabila..

Tu ce zici de asta? Lasa un comentariu

XHTML: Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

descopera

  • Experienta Pastel

Cautare